Komisja Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych Akademii im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim zaprasza na koncert, który odbędzie się w Teatrze im. Juliusza Osterwy w Gorzowie Wielkopolskim w dniu 16.12.2019 o godzinie 19:00.

Koszt biletu dla pracownika: 40 zł/osoba.

Zapisy pod numerem telefonu 95 72 79 542 (Helena Rutkowska) do dnia 01.12.2019r.

 

 

 Aga Zaryan koncert

Aga Zaryan koncert „Christmas Songs” Magia Świąt Agi Zaryan

Zmysłowy głos Pierwszej Damy Polskiego Jazzu, selekcja ponadczasowych evergreenów o tematyce świątecznej oraz towarzystwo wytwornego zespołu European Jazz Quartet. To kwintesencja koncertu "Christmas Songs". Wokalistka swoim śpiewem przeniesie nas w atmosferę pełną świątecznej aury i bożonarodzeniowego uniesienia. Olbrzymimi atutami występu będą wytrawny akompaniament zespołu European Jazz Quartet oraz wyjątkowy wybór utworów. Usłyszą Państwo m.in. radosne „Santa Claus Is Coming To Town”, „Jingle Bells”, które będą się uzupełniać z pełnym zadumy „Someday at Christmas” czy nastrojowym „The Christmas Song”. Twórczość Agi Zaryan to kwintesencja tego, co najlepsze w historii jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań wokalistek jazzowych. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi, smakowi i podejściu do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem głosu. Aga Zaryan jest laureatką najważniejszych nagród w świecie muzycznym. Jej płyty sprzedają się w rekordowych nakładach, udowadniając, że ambicja i wysublimowany styl pozwalają dotrzeć do szerokiego grona publiczności. Artystka podbija serca publiczności koncertując na całym świecie. Aga Zaryan jest również aktywną działaczką społeczną, m.in: Ambasadorką PAH, sojuszniczką KPH. Za swoją działalność została wyróżniona nagrodą Gwiazda Dobroczynności 2017.

Dyskografia:

2002/2007 - “My Lullaby” - album CD – Złota Płyta

2006 - “Picking Up The Pieces” album CD – Poczwórna Platynowa Płyta

2007 - “Umiera piękno” - album CD – Podwójna Platynowa Płyta / Fryderyk

2008 - “Live at Palladium” - album koncertowy 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta

2010 - “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta

2011 - “A Book of Luminous Things” album CD - Platynowa Płyta

2011 - “Księga olśnień” album CD - Złota Płyta / Fryderyk

2013 - “Remembering Nina & Abbey” - Platynowa Płyta

2018 - „High & Low” 2018 - „What Xmas Means To Me”

 

Skład zespołu:

Michał Tokaj - fotrepian

David Dorużka – gitara

Sławomir Kurkiewicz - kontrabas

Pedro Segundo – instrumenty perkusyjne

Lokalizacja

Kontakt

Back to top